Webinars ondersteunen van mantelzorgers

afbeelding webinar

In  mei en juni organiseert het programma In voor mantelzorg-thuis drie webinars over mantelzorgondersteuning.  Samenwerking staat hierin centraal. In 45 minuten krijg je een mix van theorie en praktijk. Deelnemers van In voor mantelzorg-thuis vertellen over hun aanpak, we delen handige tools en je krijgt handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. De webinars zijn voor iedereen die werkt met mantelzorgers die zorgen in de thuissituatie: van wijkverpleegkundigen tot sociaal professionals en van POH’ers tot Wmo-consulenten.

Deelname is kosteloos. Wil je deelnemen? Stuur dan vast een mail naar ivm@movisie.nl. Je ontvangt dan een uitnodiging als de inschrijving is gestart.

18 mei: Samenwerking met mantelzorgers, 16.00-16.45 uur

Het eerste webinar gaat over samenwerking met mantelzorgers. Je hoort de laatste stand van zaken over wat werkt bij samenwerking met mantelzorgers. De lerende lokale praktijken van het programma In voor mantelzorg-thuis delen hun goede voorbeelden en je krijgt tips om zelf de samenwerking te verbeteren.

25 mei: Respijtzorg, 16.00 – 16.45 uur

Welke vormen van respijtzorg zijn er? Hoe regel je servicegerichte toegang tot respijtzorg? En hoe doe je dat met alle organisaties die zijn betrokken? En aan welke vormen kun je denken? We delen de laatste inzichten, praktijkervaringen en tips.

1 juni: Digitale communicatie, 16.00 – 16.45 uur

Rondom een client en zijn of haar mantelzorgers zijn vaak veel beroepskrachten betrokken. Digitale communicatie kan de samenwerking tussen iedereen verbeteren. Op welke manieren kan dat? Welke platforms zijn geschikt en hoe zorg je ervoor dat je dit samen ook gaat gebruiken? Ook hier hoor je weer de ervaringen uit de praktijk.

Najaar

In het najaar volgen nog drie webinars. Zet die data ook alvast in je agenda!

  • 23 september: Samenwerking tussen beroepskrachten
  • 30 september: Samenwerking tussen organisaties
  • 7 oktober: Draagkracht en draaglast van mantelzorgers

Ook deze zijn te volgen van 9.15- 10.00 uur.

Deel dit artikel
In voor mantelzorg © 2021. Alle rechten voorbehouden