Webinar gemeente: Samenwerken aan man­tel­zor­gon­dersteuning

webinar-latop

Samenwerken aan mantelzorgondersteuning. Wat kun je hierin als gemeente betekenen?

Wanneer?

23 september 2021

Tijd

16.00 tot 17.00 uur

Programma

Dit webinar is speciaal bedoeld voor (beleids)medewerkers die werken bij een gemeente. Centraal staat de vraag hoe je als gemeente samenwerking met en voor mantelzorgers kunt stimuleren. Hoe breng en houd je een samenwerkingsbeweging op gang? Welke rol kun je spelen bij netwerkvorming en het verbreden van netwerken? Roos Scherpenzeel van Movisie neemt je mee in de condities voor succesvolle samenwerking van Kaats & Opheij en onderzoek van Suzanne Verdonschot.

Ook zijn er praktijkvoorbeelden uit twee gemeenten. Zo vertelt Marieke Kerstens, beleidsmedewerker bij werkorganisatie CGM, hoe zij samen met beleidsmedewerkers van twee andere gemeenten het initiatief heeft genomen voor een Mantelzorgnota. In het Land van Cuijk werken hierdoor al 25 organisaties samen aan mantelzorgondersteuning op vijf thema’s. Ook gaan we in gesprek met Gert van Putten van de gemeente Arnhem over hoe zij lokaal samenwerken aan goede mantelzorgondersteuning en over de Gideonsaanpak die zij hierbij hanteren.

Het webinar is een samenwerking van In voor mantelzorg-thuis en het adviesteam mantelzorg gemeenten, opgezet door de VNG, Movisie, MantelzorgNL en het ministerie van VWS.

Aanmelden

Met je hier aan voor het webinar

Deel dit artikel
In voor mantelzorg © 2022. Alle rechten voorbehouden