Online bijeenkomst: ‘Samen in voor mantelzorg’

21 juni, 15.00 tot 16.30 uur 

Inspiratiebijeenkomst voor casemanagers dementie, Wmo-consulenten, gemeentelijke beleidsmedewerkers, sociaal werkers en transferverpleegkundigen en hun landelijke beroeps-, branche- en belangenverenigingen  

Zie jij het belang van samenwerking met andere beroepskrachten voor een goede ondersteuning van mantelzorgers? Maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan is de online bijeenkomst ‘Samen in voor mantelzorg’ op maandag 21 juni van 15.00 tot 16.30 uur, iets voor jou. Schrijf je nu in 

 
Samen in voor mantelzorg 

Goede ondersteuning van mantelzorgers kun je niet alleen realiseren. Onderling contact en samenwerking tussen Casemanagers dementie, Wmo-consulenten, Sociaal werkers, Transferverpleegkundigen en mantelzorgconsulenten is essentieel om goede zorg te kunnen bieden aan de patiënt/cliënt én mantelzorgers. Daarom brengen we deze beroepsgroepen en hun landelijke stakeholders samen. Het wordt een middag met inspiratie, praktische tips en handvatten om in jouw dagelijkse werk de samenwerking met en voor mantelzorgers te verbeteren. 

 
Het programma  

  • Vier inspirerende voorbeelden 

Vier sprekers – Casemanager dementie, Wmo-consulent, Sociaal werker en  Transferverpleegkundige – vertellen hoe zij de onderlinge samenwerking rondom mantelzorgers hebben ingericht in hun regio. Zij delen hun geleerde lessen en tips. 

  • Aan de slag met landelijke stakeholders 

Op basis van de voorbeelden ga je in gesprek met landelijke stakeholders: waar zien jullie kansen voor afstemming of samenwerking met andere beroepsgroepen rondom mantelzorgers? Je krijgt een sneak preview van inspiratiesheets over samenwerken met en voor mantelzorgers. Dit laat zien wat de urgentie en meerwaarde is van aandacht en samenwerking voor mantelzorgers en geeft concrete handvatten om hieraan met collega’s uit andere beroepsgroepen samen te werken.  

Aanmelden 

Meld je nu aan via dit aanmeldformulier (via de site van Movisie). Deelname is kosteloos.  

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door MantelzorgNL, de landelijke vereniging voor mantelzorgers (www.mantelzorg.nl) en In voor mantelzorg-thuis, een programma van Vilans en Movisie voor een betere samenwerking met en voor mantelzorgers (www.invoormantelzorg.nl). 

Het is de tweede bijeenkomst in een serie van drie. In elke bijeenkomst staan andere beroepsgroepen centraal.  
 

Deel dit artikel
In voor mantelzorg © 2021. Alle rechten voorbehouden