In gesprek op Burendag

Vier jij op zaterdag 26 september Burendag? Dat is een mooi moment om je buren te ontmoeten. En om te ontdekken of je iets voor elkaar kunt betekenen. Met deze gesprekskaartjes helpen we je op weg.

Burendag

Het is een traditie aan het worden: Burendag. Op de laatste zaterdag van september gaan buren met elkaar iets leuks doen in hun straat of wijk. Van buurtbarbecue tot sportdag en van straatfeest tot buurtschoonmaak. Burendag is bedoeld om buurtgenoten met elkaar in contact te brengen. Hoe fijn zou het zijn als dat meer wordt dan alleen contact tijdens burendag. Bijvoorbeeld als je mantelzorger bent en soms wel een klein steuntje kunt gebruiken.

Mantelzorgers

Veel mensen zorgen voor een ander die hulp nodig heeft: hun ouders, een zieke partner of een gehandicapt kind. Zij zijn mantelzorgers. Mantelzorg is leuk om te doen en geeft de meesten veel voldoening. Maar soms kan het zwaar en eenzaam zijn. Het is dan fijn als je buren soms een helpende hand toesteken, even een boodschap meenemen of naar je verhaal luisteren.

Mantelzorgers vinden niet altijd makkelijk om hulp te vragen en veel mensen weten misschien helemaal niet dat hun buren voor iemand zorgen of daar hulp bij kunnen gebruiken. Daarom hebben we gesprekskaartjes gemaakt. Ze zijn een goed begin om echt met elkaar in contact te komen. Ze gaan over wat je belangrijk vindt in je buurt en wat je fijne buren vindt, maar ook over hulp die je zou kunnen gebruiken of hulp die je zou kunnen geven. Hopelijk zijn de gesprekken die hieruit ontstaan een mooi startpunt omiemands leven net wat lichter maken.

Fijne Burendag!

DOWNLOAD DE GESPREKSKAARTEN

Deel dit artikel
In voor mantelzorg © 2022. Alle rechten voorbehouden