Inspiratiebijeen­komst ‘Samen in voor mantelzorg’

SOFA model samenwerking mantelzorgers

Inspiratiebijeenkomst voor huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen bij een huisarts (POH/PVH/PVK), wijkverpleegkundigen en mantelzorgconsulenten en hun landelijke beroeps-, branche- en belangenverenigingen 

Samen in voor mantelzorg

Zie jij het belang van samenwerking met andere beroepskrachten voor een goede ondersteuning van mantelzorgers? Maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan is de online inspiratiebijeenkomst ‘Samen in voor mantelzorg’ op dinsdag 13 april van 15.00 tot 16.30 uur, iets voor jou.Schrijf je nu in

Goede ondersteuning van mantelzorgers kun je niet alleen realiseren. Onderling contact en samenwerking tussen huisartsen, POH’s/PVK’s/PVH’s, wijkverpleegkundigen en mantelzorgconsulenten is essentieel om goede zorg te kunnen bieden aan de patiënt/cliënt én mantelzorgers. Daarom brengen we deze beroepsgroepen en hun landelijke stakeholders samen. Het wordt een middag met inspiratie, praktische tips en handvatten om in jouw dagelijkse werk de samenwerking met en voor mantelzorgers te verbeteren.


Het programma

  • Vier inspirerende voorbeelden

Vier sprekers – een huisarts, POH’er, wijkverpleegkundige en een mantelzorgconsulent – vertellen hoe zij de onderlinge samenwerking rondom mantelzorgers hebben ingericht in hun regio. Zij delen hun geleerde lessen en tips met jou.

  • Aan de slag met landelijke stakeholders

Op basis van de voorbeelden ga je in gesprek met landelijke stakeholders: waar zien jullie kansen voor afstemming of samenwerking met andere beroepsgroepen rondom mantelzorgers? Je krijgt een sneak preview van een ‘Wie-is-Wie’ van landelijke stakeholders en verschillende beroepsgroepen. Dit overzichtsdocument laat zien wat de urgentie en meerwaarde is van aandacht en samenwerking voor mantelzorgers en geeft concrete handvatten om hieraan met collega’s uit andere beroepsgroepen samen te werken. 

Aanmelden

Meld je nu aan via deze link. Deelname is kosteloos. 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door MantelzorgNL, de landelijke vereniging voor mantelzorgers (www.mantelzorg.nl) en In voor mantelzorg-thuis, een programma van Vilans en Movisie voor een betere samenwerking met en voor mantelzorgers (www.invoormantelzorg.nl).

Deel dit artikel
In voor mantelzorg © 2022. Alle rechten voorbehouden