Thema welzijn

U bevindt zich hier: Home | Praktijkvoorbeelden | Thema welzijn

Thema welzijn

Werken aan outcome-indicatoren in de Bollenstreek:

In de Bollenstreek (Lisse, Teylingen en Hillegom) heeft de gemeente de wens geuit om het aantal overbelaste mantelzorgers terug te dringen. Met behulp van de aanpak van Movisie is de doelenboom ontstaan. Hierin staan de vastgestelde effecten en resultaten, samengesteld door mantelzorgers, aanbieders in zorg en welzijn en gemeenten.

Opzetten van het knooppunt informele zorg in Sittard

In Sittard wordt (DV) op 15 maart 2018 het knooppunt informele zorg geopend. De ambitie is dat informele zorgers in Sittard-Geleen via het knooppunt de informatie, ondersteuning, erkenning en waardering krijgen die ze nodig hebben. Om dit voor elkaar te krijgen worden krachten van netwerkpartners gebundeld. Drie pijlers van het knooppunt: Mantelzorg, vrijwillige zorg en zelfhulp (zie plaatje hieronder).

Wij zijn Eva

Eva is een lokaal expertisecentrum mantelzorg in Leiden en heeft veel kennis en ervaring op het gebied van (mantel)zorgondersteuning bij de zorg door vrijwilligers. Eva geeft ook advies en informatie aan hulpvragers, mantelzorgers, zorgvrijwilligers en beroepskrachten en gemeenten of organisaties.

Samenwerkingsverband - Weldoen IJmond

We(l)doen is er voor alle vragen van inwoners van Beverwijk en Heemskerk die zorgen voor een ander, zoals mantelzorgers, professionals en vrijwilligers. We(l)doen is een samenwerkingsverband van diverse zorgorganisaties uit de regio.

Facebook Twitter LinkedIn

invoormantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.