Thema vrijwillige inzet en burgerinitiatieven

U bevindt zich hier: Home | Praktijkvoorbeelden | Thema vrijwillige inzet en burgerinitiatieven

Thema vrijwillige inzet en burgerinitiatieven

Lierop Leeft

‘Lierop Leeft’ bundelt de krachten van de inwoners door voorzieningen in het dorp te behouden en nieuwe initiatieven te nemen of te ondersteunen op het gebied van; opvoeden/opgroeien, wonen, zorg en dienstverlening. Zo houdt Lierop leeft de leefbaarheid op peil. 

Landelijk netwerk voor bewonersgroepen

Landelijk netwerk bewonersgroepen ondersteunt bewonersinitiatieven en heeft een trouwe lobby richting Den Haag. De organisatie kent actuele voorbeelden en heeft een groot netwerk op dit gebied.

Huizen van de wijk Amsterdam Nieuw West

Een Huis van de Wijk is van alle bewoners uit de buurt. Het huis verbindt mensen/instanties die elkaar verder kunnen helpen middels ontmoeting. Dit stimuleert de leefbaarheid in de wijk.

Samenleven met elkaar - Wilskracht Werkt

Wilskracht werkt is een deelnemersorganisatie die samen met bewoners ondersteuning in de buurt mogelijk maakt. Wilskracht Werkt fungeert als een koppeling tussen mensen die iets kunnen en mensen die iets nodig hebben. Dit gebeurt door gericht vrijwilligerswerk, kleinschalig georganiseerd op het gebied van welzijn en zorg.

Stappen in buurt- en dorpskracht

Movisie heeft 25 initiatieven in buurt- of dorpskracht gevolgd: burgerinitiatieven waarbij de kracht van een gebied benut wordt en de burger centraal staat om een vraagstuk aan te pakken.

Facebook Twitter LinkedIn

invoormantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.