Vilente

U bevindt zich hier: Home | Vilente

Vilente

Over Vilente

Vilente levert zorg en dienstverlening in de regio Ede, Wageningen en Renkum. Onder het motto “Thuis bij Vilente, Vilente bij u thuis” staan dagelijks ruim 1100 medewerkers klaar voor ruim 1300 ouderen op het gebied van thuiszorg, wonen, verzorging en verpleging. Deze medewerkers worden ondersteund door enthousiaste vrijwilligers, familie en andere betrokkenen.

Bekijk hier de resultaten van Vilente.

Aanpak binnen In voor Mantelzorg

Vilente wil in de thuiszorg het concept “Mantelzorgers voor Mantelzorgers” introduceren. Om dit te kunnen realiseren zal de wijkverpleegkundige  ingezet worden. De wijkverpleegkundige heeft een voortrekkersrol bij het leggen van verbindingen tussen de diverse mantelzorgers in de wijk. Op deze wijze wil Vilente komen tot een netwerk van mantelzorgers die elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen “Mantelzorgers voor Mantelzorgers”. Dit kunnen zowel mantelzorgers zijn van cliënten die zorg van Vilente ontvangen als van andere zorgorganisaties die zorg bieden in de wijk. Het erkennen dat je overbelast bent blijkt in de praktijk heel moeilijk. Herkenning vinden bij gelijkgestemden kan ondersteuning en inzicht bieden en acceptatie van hulp vergroten.

De wijkverpleegkundige heeft een aanjaagfunctie bij het actief benaderen van de mantelzorgers, het leggen van verbindingen tussen de mantelzorgnetwerken van verschillende cliënten en het organiseren van activiteiten waarbij zij elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast heeft de wijkverpleegkundige als taak inzicht te krijgen in knelpunten en deze niet individueel maar in een breder kader op te pakken.
Tevens onderzoekt de wijkverpleegkundige op welke wijze de mantelzorgers in de wijk ondersteunt kunnen worden bij de onderlinge communicatie.

De wijkverpleegkundige zoekt aansluiting bij andere initiatieven die er al zijn in de wijk, te denken valt bijvoorbeeld aan sociale wijkteams. Daarnaast heeft de wijkverpleegkundige een ondersteunende en aanjaagfunctie richting de thuiszorgteams van Vilente om hen te ondersteunen in het verbeteren van de samenwerking met mantelzorgers. De wijkverpleegkundige  wordt gezien als aanjager in dit proces.

Website: www.vilente.nl

Vilente doet ook mee aan In voor Mantelzorg met een traject binnen de ouderenzorg

Facebook Twitter LinkedIn

invoormantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.