Thuiszorg Dichtbij

U bevindt zich hier: Home | Thuiszorg Dichtbij

Thuiszorg Dichtbij

Over Thuiszorg Dichtbij

Thuiszorg Dichtbij is gespecialiseerd in palliatieve terminale -24 uurs zorg. In 2012 gestart als coöperatie van zelfstandige zorgverleners, met inmiddels zo'n 180 aangesloten ZZP-leden. Werkgebied is Noord-Nederland. Kenmerkend? Uit op 'betaalbare zorg voor iedereen', en altijd op zoek naar slimme innovatieve oplossingen binnen het veranderend zorglandschap.

Bekijk hier de resultaten van Thuiszorg Dichtbij.

Aanpak binnen In voor Mantelzorg

Het Project binnen In voor Mantelzorg heeft als belangrijkste doel om het samenspel tussen zorgverleners en mantelzorgers te versterken, en focust op de attitude van de zorgverleners.
Twee issues tekenen het project:

  • 24 uurs zorg: dat zorgverleners altijd aanwezig zijn wil nog niet zeggen dat het samenspel met mantelzorgers optimaal verloopt... zo blijkt uit eindgesprekken met nabestaanden.
  • zzp-setting: er zijn veel verschillen in houding en werkwijze, maar 'aansturing' van zzp-ers (hierop) is een lastig punt.

Qua aanpak kiezen we niet voor het-moet-anders-en-beter, maar we kiezen voor een bottom-up waarderende aanpak. We gaan juist zichtbaar maken wat al wél goed gaat in het 'samenspel met mantelzorgers'. In focusgroepen vragen we zorgverleners naar hun mantelzorg-'pareltjes', en gaan op zoek naar de onderliggende 'mantelzorgwaarden'. Die mantelzorgwaarden dienen vervolgens als kapstok voor verdere concretisering, en implementatie van mantelzorgbeleid, -attitude en -werkwijze van Thuiszorg Dichtbij. Ook in de communicatie daarover geven (verhalen over) mantelzorgwaarden houvast en - hopen we - inspiratie.

Website: thuiszorgdichtbij.nl

Facebook Twitter LinkedIn

invoormantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.