TSN Thuiszorg

U bevindt zich hier: Home | TSN Thuiszorg

TSN Thuiszorg

Over TSN Thuiszorg

TSN Thuiszorg is een landelijke organisatie, gestart in maart 2001. Momenteel zijn er ongeveer 19.000 medewerkers in dienst. TSN thuiszorg bestaat voor ongeveer 84% uit Wmo-gerelateerde ondersteuning en voor 10% uit AWBZ gerelateerde zorg. TSN Thuiszorg levert zorg in 300 gemeenten.

Er wordt gewerkt met kleine lokale teams, die samenwerken en contact onderhouden met verschillende partijen. In Groningen heeft TSN Thuiszorg drie woonzorgcentra. TSN biedt thuiszorg in de breedste zin van het woord: huishoudelijke hulp, alle vormen van verpleging en verzorging en begeleiding thuis. Ook leveren we gemakdiensten en hulpmiddelen om het cliënten gemakkelijker te maken.

Mantelzorgers zijn van grote waarde, zowel voor de cliënt als voor TSN. TSN hecht eraan om goede afspraken te maken over de samenwerking, verantwoordelijkheden en tussentijdse afstemming met de mantelzorger. De samenwerking is een onderdeel van het zorgdossier of de cliëntenmap.

Nieuwe ontwikkelingen in de zorg o.a. de wet Hervorming Langdurige Zorg vraagt van de (thuis)zorgorganisaties de zorg meer af te stemmen met de mantelzorger en zo mogelijk een beroep te doen op andere informele zorg. TSN Thuiszorg gaat bij het project ‘In voor mantelzorg’ de cultuuromslag bij medewerkers bewerkstelligen. Het samenspel tussen mantelzorger, zorgverlener en andere (in)formele zorg moet in het proces van ondersteuning en zorg een plaats krijgen. 

Bekijk hier de resultaten van TSN Thuiszorg.

Aanpak binnen In voor Mantelzorg

Doelen van TSN Thuiszorg binnen In voor Mantelzorg:

 1. TSN Thuiszorg heeft een (nieuw) mantelzorgbeleid vastgesteld
  • Mantelzorgbeleid van TSN staat op de website
  • Er is een communicatieplan gemaakt
 2. TSN Thuiszorg kan aantonen dat de mantelzorg onderdeel uitmaakt van de zorgverlening, zowel voor de huishoudelijke hulp, verpleging en verzorging, intra- en extramuraal.
  • Het samenspel tussen mantelzorger, zorgverlener en andere (in)formele zorg heeft in het proces van ondersteuning en zorg een plaats en is terug te vinden in onder meer het zorgdossier en de cliëntenmap.
  • Bij de V en V is de mantelzorg onderdeel van de risicosignalering.
  • Het project We helpen is op minimaal twee locaties geïmplementeerd
 3. TSN Thuiszorg heeft de erkenning van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. TSN Thuiszorg neemt maatregelen om overbelasting door mantelzorgtaken bij eigen medewerkers te voorkomen.

Website: www.tsn-thuiszorg.nl

Facebook Twitter LinkedIn

invoormantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.