Laurens

U bevindt zich hier: Home | Laurens

Laurens

Over Laurens

Laurens is een grote aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken. Met ruim 5.500 medewerkers werkzaam in 21 woonzorgcentra, 10 verpleeghuizen en 18 woongebouwen, levert de organisatie wonen, diensten en zorg aan met name ouderen in Rotterdam en omstreken. Laurens levert ook zorg aan huis diensten. Thuiszorg Rotterdam levert persoonlijke verzorging en verpleging vanuit 65 ThuisindeBuurt teams aan alle Rotterdamse burgers (vanaf 0 jaar). Daarnaast levert Thuiszorg Rotterdam gespecialiseerde verpleging (specifieke doelgroepen) en hoog complexe verpleegtechnische zorg vanuit 15 stedelijk werkende specialistische teams. Per 1 januari 2015 maakt Thuiszorg Rotterdam (TR) onderdeel uit van Laurens.

Bekijk hier de resultaten van Laurens.

Aanpak binnen In voor Mantelzorg

De visie van Laurens is erop gericht dat de cliënt eigen regie heeft en zoveel mogelijk zijn netwerk motiveert/ inschakelt, met daarop aanvullende professionele zorg, zodat de cliënt (ondanks alle bovengenoemde ontwikkelingen) zolang als mogelijk thuis kan blijven wonen.

Dit vraagt van de medewerkers Laurens een omslag in het denken en handelen. Hoewel de begrippen/ uitspraken “zorgen voor” naar “zorgen dat en zorgen met” bij de meeste medewerkers al wel bekend zijn zullen deze begrippen moeten worden vertaald naar praktisch handelen. We willen onze medewerkers hierin stimuleren, ondersteunen, faciliteren en /of adviseren zodat zij zich staande kunnen houden in deze veranderende omgeving (rekening houdend met de wensen van de cliënt, de professionele verantwoordelijkheid en de randvoorwaarden vanuit de organisatie).

Om de doelstellingen te behalen kiezen we bewust voor een ontwikkelaanpak en niet voor een ontwerpaanpak. De ondersteuningsbehoefte van de medewerker is leidend. Zij zullen bereid moeten zijn kritisch naar de eigen werkwijze te kijken en te reflecteren op het eigen handelen (bewustwording) om vervolgens mee te kunnen denken en gezamenlijk te kunnen vaststellen wat er nodig is om de gewenste situatie te bereiken.

www.laurens.nl

Facebook Twitter LinkedIn

invoormantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.