E-learning 'goed in gesprek' over goede communicatie in de zorg

U bevindt zich hier: Home | Werkboek | E-learning 'goed in gesprek' over goede communicatie in de zorg

E-learning 'goed in gesprek' over goede communicatie in de zorg

Goed communiceren is essentieel voor een goede zorgverlening. Heldere afspraken en overleg met cliënten en hun netwerk (mantelzorgers), maar ook met collega’s en teamleiders zijn belangrijk. Maar hoe pak je dat aan?

In de gratis e-learning Goed in Gesprek leren zorgmedewerkers wat doelgerichte professionele communicatie inhoudt. Je leert door middel van leesopdrachten, filmpjes met praktijkscènes, korte quizjes, oefenvragen en andere opdrachten. De online cursus is gemaakt voor medewerkers in de langdurige zorg en is geschikt voor zorgmedewerkers, facilitair medewerkers, behandelaars en leidinggevenden. De e-learning is te gebruiken voor zelfstudie, maar ook als onderdeel van opleidingen.

Twee modules

Deel één gaat over het voeren van een goed gesprek. Hoe goed luister je of vul je gemakkelijk in voor een ander? Stel je veel open vragen? Of juist gesloten of suggestief? In deel twee leer je over gesprekken met een specifiek doel, bijvoorbeeld feedback geven en krijgen. En hoe maak je een gesprek doelgericht? Het volgen van een module duurt 30 minuten.
Volg de e-learnings

  • Goed in gesprek – deel I (30 min.)
  • Goed in gesprek – deel II (30 min.)

20 vragen over praktijksituaties

In de twee modules leer je door 20 vragen te beantwoorden over praktijksituaties. Daarnaast zijn er goede filmpjes met duidelijke voorbeelden. Na het beantwoorden van een vraag, krijg je meteen een toelichting bij het goede of foute antwoord, waardoor je er meteen van leert. Dat maakt het doen van deze e-learnings zo leuk!
Henry Mostert, expert Goed in gesprek die de e-learning gemaakt heeft: ‘De e-learning is heel laagdrempelig, en dus geschikt voor verzorgenden, verpleegkundigen en woonbegeleiders.’ Als je voldoende vragen goed hebt beantwoord, ontvang je een certificaat. Je kunt de modules ook op je iPad doen.

Accreditatiepunten voor beroepsregister

Voor elke module kun je 1 accreditatiepunt halen voor het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden van V&VN (4 euro administratiekosten).

Meer informatie over ‘Goed in Gesprek’

De inhoud van de e-learning staat beschreven in de Brochure Goed in gesprek (pdf). De e-learning is samen met Zorgpartners Midden-Holland ontwikkeld tijdens een In voor zorg-traject ‘Van moeten naar ontmoeten’. Zie ook het thema ‘Goed in Gesprek’ op Zorgvoorbeter.nl.

Tijdens ons webinar 'Goed in gesprek in de zorg' vertelde Henry Mostert, expert ‘Goed in Gesprek’ bij Vilans over een goede gespreksvoering in de zorg. Kijk hier het webinar Goed in Gesprek terug.

Facebook Twitter LinkedIn

invoormantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.