Adviestafels

U bevindt zich hier: Home | Adviestafels

Adviestafels

1. Samenspel bij respijtzorg (VOL)

Sandra Cuvelier en Lisette Hart, Expertisecentrum mantelzorg EVA – Leiden e.o.
Er bestaan veel vormen van respijtzorg. Mantelzorgers, maar ook professionals, ervaren een enorme zoektocht in dit aanbod, ze weten vaak niet wat passend is voor hun situatie of kennen de hulpvormen helemaal niet. Wilt u meer weten over de communicatie, het begeleidingsproces voor de mantelzorger en de respijtmogelijkheden, kom dan naar deze adviestafel om ervaringen uit te wisselen!

2. Opzetten van het knooppunt informele zorg in gemeente Sittard-Geleen

Miranda Hoffman-Brands en Monique van de Ven, Gemeente Sittard-Geleen
In Sittard is in maart 2018 het knooppunt informele zorg geopend. De ambitie is dat informele zorgers in Sittard-Geleen via het knooppunt de informatie, ondersteuning, erkenning en waardering krijgen die ze nodig hebben. De drie pijlers van het knooppunt zijn mantelzorg, vrijwillige zorg en zelfhulp.

3. Werk en mantelzorg: mantelzorger aan het woord (VOL)

Mezzo Academie
Liever eens ‘de andere kant’ horen? Wat betekent het om als mantelzorger je werk met zorgtaken te combineren? Waar kunnen werkgevers rekening mee houden?

4. Ontspoorde mantelzorg (VOL)

Truus Oud, Mantelzorgcentrum Alkmaar en Esther Anker, Gemeente Alkmaar
Wanneer is mantelzorg ontspoord? En wie ben jij eigenlijk om daar iets van te vinden? Dat is lang niet altijd duidelijk, zo blijkt uit de ervaringen in de tien pilots waarin gewerkt wordt aan een aanpak van ontspoorde mantelzorg. Aan deze adviestafel voeren we een gesprek over het overschrijden van de grenzen van goede mantelzorg, over normstelling en over handelen.

5. De stem van een ervaringsdeskundige (VOL)

Annette Stekelenburg, Sprekende mantelzorgers
Er is bijna geen bijeenkomst meer zonder dat de stem van de ervaringsdeskundige aan bod komt. Organisaties proberen ervaringsdeskundigen te betrekken bij hun beleid. Maar wat is een ervaringsdeskundige nu eigenlijk? En hoe serieus en gelijkwaardig ben je als ervaringsdeskundige in het gesprek met professionals?

6. Met oog voor de mantelzorger bij ontslag ziekenhuis (VOL)

Annette Baars, Transferbureau ziekenhuis Rijnstate – Arnhem e.o.
Hoe kan de overdracht, begeleiding en nazorg van de patiënt en mantelzorger zijn na ontslag van het ziekenhuis er uit zien? Wil je meer weten over familieparticipatie in de vervolgzorg na het ziekenhuis? Annette vertelt bij deze adviestafel over de diverse opties, en deelt ervaringen, tips en tools.

7. Samenspel met vrijwilligers (VOL)

Rianne Burgers, Atlant - Apeldoorn
Het 'Team van de Toekomst' is één samenwerkend team bestaande uit medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers. Ben jij benieuwd hoe je als zorgsector deze samenwerking zo efficiënt mogelijk kan laten verlopen? Hoewel er tools zijn voor medewerkers die samenwerken met vrijwilligers en mantelzorgers, is er nog geen ‘tool’ die voorziet in samenwerking tussen deze groepen. Het project ‘Team van de Toekomst’ wil hierin voorzien.

8. Samenspel formele/informele zorg: mantelzorger aan het woord (VOL)

Mezzo Academie
Als je naaste zorg nodig heeft van een zorgprofessional, hoe ervaar je dat als mantelzorger? Waar kunnen mantelzorgers en zorgprofessionals elkaar versterken?

Facebook Twitter LinkedIn

invoormantelzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.